Špenátové lívance

se gorgonzolovou omáčkou

Suroviny

Těsto na lívance:
750 ml mléka
20 g droždí
10 g cukru
150 g špenátu (mraženého)
300 g hladké mouky
1 vejce
2 stroužky česneku
majoránka, sůl, olej na smažení

Omáčka:
1 smetana 12/16 %
100 g Gorgonzola DOP
100 g sýr asiago
4 lžíce mléka
špetka bazalky
špetka soli

Postup přípravy receptu

Těsto na lívance:

Z odměřeného množství mléka odlijeme do hrnku, přidáme droždí, špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ingredience na těsto i kvásek a dobře promícháme. Těsto necháme kynout asi 30 minut.

Omáčka:

Do kastrolku nalijeme smetanu, přidáme gorgonzolu a sýr asiago, 4 lžíce mléka, bazalku, sůl a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 15 minut.
Na oleji v lívanečníku nebo na pánvi usmažíme lívance a na talíři každý přelejeme asi dvěmi lžícemi omáčky. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Recepty

×

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Souhlasím s využitím poskytnutých údajů pro účely uvedené na stránce. Poučení ochraně osobních údajů