Kuře na česneku

se smetanou zapečené sýrem Asiago DOP

Suroviny

1 celé kuře (1 kg)
1 palička česneku
1 L smetany na vaření
50 g másla
400 g sýr Asiago DOP
sůl

Postup přípravy receptu

Kuře celé stáhneme z kůže a rozpůlíme, aby se nám lépe upeklo. Celé jej osolíme a dáme na něj prolisovaný česnek.
Vložíme do vymazaného pekáče a zalijeme smetanou. Nakonec kuře posypeme bohatě nastrouhaným sýrem Asiago, maslo a dáme péct do trouby při teplotě cca 180°C.
Pečeme do té doby, než je kuře měkké a sýr dozlatova upečený. Během pečení kuře poléváme smetanou. Když by to bylo husté, lze dolít trochou mléka.
Jako přílohu podáváme brambory nebo rýže.

Recepty

×

Tato stránka používá cookies v souladu s Podmínkami používání osobních údajů. Podmínky ukládání a přístup k souborům cookies můžete upravit ve Vašem prohlížeči. Zásady ochrany osobních údajů